Sunday 29 December 2013

Homemade Satay Ayam

Assalammualaikum

Yes, here I am again, writting on my blog. Today family aku buat sambutan New Year. Buat untuk sendiri-sendiri jerr. Ndk sambut di mana-mana. Macam last year jugak. Tapi last year kami buat homemade cake dan aku laa tukang hiasnya. Hikhikhikk. Bangga sebab pandai menghias (la sangatt). Talk about satay, it is very complicated but the taste really power! Waa cakap sama lu. Hahaha! Mau resepi? Click here! Seriously menjadi.

Ney tangan aku yang gaul k! Kesannya, tangan menjadi kuning. Then, kitorang perap for almost 3 hours jer pon. 

tangan yang berpeace tu aku la tu. Lepas diperap, kitorang cucuk pulak. Lepas dikira-kira, semuanya ada 90 cucuk. Waa cakap sama lu, semua ney habis licin oleh kami sekeluarga. Hahaha, yeah perut kami perut gergasi. =D

Yang ney kuah kacang resepi mama aku. Sedap hingga menjilat jari. But beware yerr. Boleh menimbulkan jerawat ney. Hmm, terima aja takdirnya.

Ney madu campur minyak. Untuk renjiskan dekat satay time dimasak. Guna serai time renjiskan tu. Okay, asal aku tengok abang aku renjiskan benda ney atas satay ayam tu, aku terbayang abang aku merenjis orang kahwin. Demmit. Kuat tul imagination aku kan?

Ini laa rupa satay kami yang ohsem mohsem tu. Very sedap!

Selamat mencuba! 


No comments:

Post a Comment

Pink Cherry